Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

5 квітня у Вижниці на Площі Героїв Майдану проведено вуличну краєзнавчу акцію «Буковинська Гуцульщина – землі української цвіт».

Дата: 06.04.2022 12:48
Кількість переглядів: 350

         5 квітня у Вижниці на Площі Героїв Майдану проведено вуличну краєзнавчу акцію «Буковинська Гуцульщина – землі української цвіт».

     Акція проводилась з метою формування, поглиблення і розширення знань жителів громади та внутрішньо переміщених осіб про історію, культуру та літературу нашого краю.

     «Нашу Вижницю називають Воротами в Карпати. Ці Ворота гостинно відчиняються перед кожним, хто хоче потрапити у прославлений поетами та співаками край». Саме такими словами привітав учасників акції голова Вижницької міської ради Олексій Георгійович Чепіль.

     Учасники акції мали чудову нагоду ознайомитися з історико – краєзнавчо – туристичним часописом «Буковинська Гуцульщина», який презентував головний редактор часопису Михайло Михайлович Григоряк.  За його словами культурна спадщина Путильщини і  Буковини – це творчість і талант кожного, хто десятиліттями творив, збирав і примножував її. Неминучість у тому, що історія поступово забирає з собою їхні імена. І тільки досліджуючи минуле свого краю, через призму імен односельців, можна вплинути на цей процес та зберегти для нащадків спогади про цікаві зустрічі та незабутні події, історію становлення гуцульської культури. Саме з такою метою працює головний редактор та вся редакційна колегія.

   «Ми щасливі, що народилися й живемо на чудовій, мальовничій землі. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, відчуваємо поклик рідної землі», - зазначив Дмитро Михайлович Никифоряк - голова Вижницького осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка.

    До акції долучилась підприємець міста Вижниця, людина, яка надає підтримку багатьом проєктам та заходам нашого міста Наталя Танасівна Вятковська, яка зазначили, що  хоч зараз важко нам і неспокійно  у нашому домі, але вже не раз доведено, що наша дружня сім’я – український народ здолає всі перешкоди, а пам’ять про всіх полеглих згуртує нас живих, дасть нам мудрість, наснагу для зміцнення нашої держави.

    Кожен перехожий мав можливість познайомитися з розгорнутими книжковими виставками «Стоїш віками Вижнице моя, ворота відкриваєш у Карпати», «Творчі перлини наших земляків» та фотовиставкою «Відомі особистості краю».

    На завершення Михайло Григоряк та Наталія Вятковська подарували новий номер журналу «Буковинська Гуцульщина» учасникам акції та гостям міста.

    Тож давайте читати разом, будувати своє майбутнє грамотно і ширше бачити світ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь