Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цікаве дозвілля для усіх, хто потребує емоційної розрядки

Дата: 06.04.2022 15:38
Кількість переглядів: 263

Під час війни надзвичайно важливим стало єднання українців для боротьби з ворогом. Кожна добра справа наближає день перемоги.Саме тому працівники нашої бібліотеки для дітей Вижницької міської ради, ініціативна група та волонтери  згуртувалися і організовують цікаве дозвілля для усіх, хто потребує емоційної розрядки.

Сьогодні нашу дитячу бібліотеку відвідує багато дітей, які нещодавно переїхали до нашого містечка Вижниці. Це діти – переселенці, які тимчасово змушені були покинути свої домівки та переїхати до нас. Бібліотека потурбувалася про те, щоб вони могли користуватися усіма послугами книгозбірні, брати книжки додому, стати учасниками гуртків та читацьких об’єднань, брати участь у різноманітних дозвіллєвих програмах.

У березні 2022 року бібліотека провела :

15. 03.2022 р. - театралізована арт- терапія для дітей – переселенців та батьків, яка поєднала в собі театралізоване дійство, відеопрезентацію про Гуцульщину , зокрема м. Вижниці, конкурси, лялькові вікторини. Для найменших діток наші учасники продемонстрували лялькову виставу

 « Рукавичка».

 

18.03. 2022 р. у  бібліотеці для дітей відбувся урок права " Права дітей. Що про них потрібно знати?", яку провела фахівець Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги , керівник ГО

 " Центр розвитку громад "Ідея. Дія. Результат"@ Галина Єрема . Вона вручила кожному учаснику зустрічі " Паспорт прав дитини". Пані Галина також розказала дітям про правила дорожньонго руху для велосипедистів та згуртувала дітей у виготовленні світло відбивних флікерів. Працівники бібліотеки та батьки із задоволенням допомогали дітям.

 

24.03.2022р.

Волонтерство — це унікальна можливість стати кращим, допомагаючи іншим. Воно не має кордонів чи обмежень, адже це бажання людини, яке потрібно цінувати та всіляко заохочувати.

Бажання стати волонтером виявив Іван Раюшкін, який тимчасово залишив свою домівку у м. Києві та переїхав в наше містечко: « Допомогати людям, які цього потребують – це гідна справа, якою займаються всі небайдужі до долі України люди. Тому я роблю свій маленький внесок у добру справу. Я хочу бути волонтером у дитячій бібліотеці».

 Відбулись волонтерські читання українських дитячих книг для найменших діток, які тимчасово проживають у м. Вижниця. Також діти виготовляли голубів Миру, на яких писали побажання воїнам- захисникам.

 

 

28.03.2022р.

Волонтери нашої бібліотеки відгукнулись на прохання публічної бібліотеки м.Ostroszowice (Польща) про поповнення фонду цієї бібліотеки українськими книгами для дітей , які виїхали з України та тимчасово проживають на території Польщі і подарували їм дитячу літературу українських письменників.

Висловлюємо щиру вдячність польським колегам за небайдужість до долі українських дітей, їх турботу та розуміння.

З книгою до перемоги!

 

30.03.2022року відбувся день повчальної книги у нашій бібліотеці, в якому взяли участь діти, які тимчасово проживають у м. Вижниця та постійні користувачі бібліотеки. Актив нашої бібліотеки- діти- волонтери представили глядачам лялькову виставу за мотивами казки

 П. Воронька " Нехо- Него", загадки з використанням лялькових героїв. Також малеча переглянула відеоказки за творами Л. Українки та В. Сухомлинського.

Найменша учасниця заходу Чорней Олександра розказала казку В. Сухомлинського" Як зайчик грівся взимку проти місяця".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь