Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ювілейна весна маестро

Дата: 16.04.2022 09:35
Кількість переглядів: 226

         Якщо людина талановита, то вона талановита в усьому. Так можна сказати про вижничанина Олександра Бродовінського, який нещодавно відзначив 75-річний ювілей. Поет, музикант, композитор, майстер лозоплетіння, активний член клубу творчої інтелігенції Вижниччини "Німчич", прекрасний педагог.
         Олександр Миколайович – представник у третьому поколінні славної династії хотинських майстрів лозоплетіння Миколи Аксентійовича і Раїси Григорівни, яку свого часу прийняли у лави Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Саме вони, батьки, передали йому секрети цього давнього ремесла. А дідусь Григорій Баб’юк – також знаний майстер лозоплетіння, який дуже любив співати й мав прекрасний баритон, заохотив хлопчину до музики. Тож на Вижниччині його знають як музиканта, композитора і викладача Вижницького коледжу прикладного мистецтва.
             Ще зовсім молодим у 1970 році він грав у славнозвісній «Смерічці» Левка Дутковського. Цю сторінку свого життя вважає найяскравішою. Цікавим і творчим був період співпраці з народним аматорським колективом «Смеречина», з яким побував у багатьох країнах світу. Займається аранжуванням для духового оркестру популярних естрадних пісень та створює концертні п’єси для великого складу духового оркестру.
               Твори Олександра Бродовінського виконують відомі артисти і оркестри України. Усіх зачарував на сторінках інтернету запис неперевершеного виконання заслуженої артистки України, солістки Чернівецької обласної філармонії Олени Урсуляк романсу «Весна нових надій» (музика О. Бродовінського, слова О. Вітенко).
Твори композитора ввів до свого репертуару Національний академічний духовий оркестр України.
                Нині маестро приділяє багато часу дітям та внукам, навчає родинному ремеслу. Але навіть лоза передає любов до музики. Одна з колекцій його вернісажу так і називається «Лоза і музика». Про творчі здобутки Олександра Миколайовича, який перевтілив звичайне ужиткове ремесло на мистецтво, створив уже багато картин із лози, ми неодноразово писали.
                Майстер вирішив відійти від ужиткового лозоплетіння і робити щось цікавіше – художні образи у вигляді картин. Викладає їх світлини у соцмережу, а позитивні відгуки додають натхнення на нові творіння.
Шановний ювіляре, нехай в мужніх звуках Вашої духової музики кріпне наша воля і гордий дух, додає нам сил, віри і натхнення та світлих помислів в нашому сьогоденні.
Алла ЧЕЧУЛ.
Фото автора.
Клуб творчої інтелігенції Вижниччини "Німчич" надсилає найщиріші вітання Олександру Миколайовичу з нагоди життєвого ювілею.
Нехай музика і далі залишається у Вашій долі незрадливою подругою. Міцного здоров’я, родинного затишку. Бажаємо, щоб якнайскоріше зацвіла мирна весна, і ще величніше звучав Ваш урочистий марш у виконанні музикантів військових оркестрів на славу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь