Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільними зусиллями до Перемоги!

Дата: 19.04.2022 10:16
Кількість переглядів: 286

З перших днів жахливої війни вся Вижницька громада об’єднала свої зусилля для наближення перемоги, допомоги Збройним Силам України, підтримки людям, які вимушено покинули свої домівки. Міська рада одразу перейшла на роботу в умовах воєнного стану.  Організовано гуманітарний штаб громади для координації роботи в умовах війни установ, закладів освіти, громадських організацій, бізнесу, волонтерських об'єднань.

Спільними зусиллями всієї громади облаштовано сховища та укриття для жителів та вимушено переселених громадян в разі бомбардування.

Працівниками ЦНАПу Вижницької міської ради щодня проводиться реєстрація, відбуваються консультації та надається відповідна допомога вимушеним переселенцям. Наразі у громаді зареєстровано понад 3 тисячі переселенців. Окрім того, приймаються документи від жителів громади (власників житла), які безкоштовно прихистили вимушених переселенців для отримання гарантованої державної підтримки в розмірі 450грн. на місяць за кожну прийняту особу.

Гуманітарним штабом Вижницької міської ради щоденно надаються продуктові пакети, набори особистої гігієни, дитяче харчування, одяг, постільна білизна, кухонні набори, підгузники та інші речі першої необхідності, яких потребують внутрішньо переміщенні особи.

Освітні заклади громади, зокрема Чорногузівський  ЗДО та Виженський  ЗЗСО  прихистили внутрішньо переміщених осіб, де  облаштували місця для тимчасового проживання, забезпечили  їх харчуванням, засобами особистої гігієни.

На базі Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну  та Вижницької спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів художньо-естетичного циклу імені Назарія Яремчука облаштовано місця для проживання та харчування більш 300 осіб. Окрім того, у цих закладах організовано роботу по плетінню сіток та заготівлі продуктів харчування для потреб ЗСУ.

Всі релігійні громади різних конфесій долучилися до доброї справи: печуть хліб, готують обіди для людей, які цього потребують, організовують збір коштів, продуктів, готових випечених продуктів для потреб ЗСУ.

Налагоджено співпрацю з волонтерським організаціями Вижницької громади: «Волонтери Вижниці», «Центр розвитку громад. Ідея. Дія. результат», Молодіжна рада та інші. Налагоджена співпраця з волонтерами із-за кордону Польщі, Італії, Німеччини, та інших країн. Гуманітарна допомога, що надходить із-за кордону чітко обліковується та доставляється за місцем потреби та призначення.

Для потреб Збройних Сил України Вижницькою міською радою передано п’ять шкільних автобусів; від КНП «Центр первинної медичної допомоги»  передано дві спеціалізовані легкові меддопомоги УАЗ. В рамках благодійної допомоги придбано та передано автомобілі – Mercedes Sprinter (депутат міської ради – Олександр Клим); мікроавтобус Volkswagen LT (народний депутат VIII скликання, громадський діяч – Іван  Рибак), Фольксваген транспортер Т-4, Мазда Караван-3 (за кошти жителів старостинського округу сіл Мілієве, Середній Майдан, Кибаки); Сендйон Калібра, Нісан Х тралер, Фольксваген Т-4 (за кошти жителів старостинського округу сіл Іспас, Майдан); УАЗ 469, Плантажний Форд Транзит, Вантажний Фіат Дукато (за кошти жителів старостинського округу села Чорногузи).

Всі працівники закладів освіти, культури, спорту займають  активну громадську позицію у волонтерській діяльності: беруть посильну участь у організації харчування переселенців; плетуть маскувальні сітки, «кікімори», «пончо»: готують та відправляють продукти харчування та гуманітарну допомогу для ЗСУ; залучають до творчих  гуртків дітей вимушених переселенців, проводять майстер-класи з різного виду творчості.

Перераховано одноденний заробіток всіх працівників комунальних установ та міської ради біля 320тис.грн. на потреби Збройних Сил України.

У закладах освіти громади 150 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб підключились до навчання дистанційно.

Центром професійного розвитку педагогічних працівників Вижницької міської ради організовано курси з вивчення української мови онлайн;  Молодіжною радою щотижнево проводяться курси з вивчення української мови в очному режимі в Вижницькій публічній бібліотеці.

Вижницька публічна бібліотека стала осередком творчих зустрічей, презентацій та центром дозвілля для багатьох людей, особливо для молоді та  дітей. Адже на базі закладу організовано роботу Бізнес школи, арт-терапія для підлітків та дорослих, курси вивчення англійської мови. Вижницький будинок дитячої   та юнацької творчості організовує роботу своїх гуртків як для дітей громади, так і для внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, на базі Мистецької школи та Іспаської школи мистецтв Вижницької міської ради створено умови для очних та дистанційних занять  студентам і викладачам мистецьких закладів з м.Києва та м.Сум. До контингенту учнів школи тимчасово зараховані учні (вимушені переселенці) мистецьких шкіл та проводяться з ними заняття з фаху.

           Викладачами та учнями освітніх та мистецьких закладів з метою зняття психологічної напруги проводиться просвітницька робота. Організовуються благодійні концерти у підтримку Збройних Сил України, проводилась  акція-реквієм «Діти» в пам'ять про всіх загиблих дітей у війні

У Вижницькому будинку культури  неодноразово демонструвались благодійні вистави Чернівецького музично-драматичного театру ім.О.Кобилянської.

       Для дітей та всіх бажаючих проводяться майстер-класи з писанкарства, мистецькі флешмоби: малюнок на асфальті «Квітучі мрії»,  «Як_я_люблю_Україну», «Гімн України».

Організовано та відправлено українські книжки до Biblioteka PublicznoSzkolna Ostroszowicе, Polska.

Працівники апарату Вижницької міської ради, депутатський корпус, старостинські округи громади співпрацюють та координують свою роботу з оперативним штабом Вижницької районної військової адміністрації, Вижницьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, Вижницьким відділенням поліціії, пожежною частиною ДСНС м.Вижниця, громадським формуванням «Оберіг» та теробороною Вижницького району.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь