Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майстер-клас юних художників Іспаської школи мистецтв.

Дата: 25.04.2022 08:10
Кількість переглядів: 221

Весна на Вижниччині. Воскресає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться буковинці за прадавні мистецтва розписування писанок – символу Великодня, символу весни, символу Вічності життя.

    З метою розширити і поглибити знання учнів та дітей переселенців про найдавніше свято і традиції  жителів краю щодо святкування Великодня, а також ознайомити їх із символікою знаків на писанках, виховати любов до народних традицій минулого і сучасного в Іспаській школі мистецтв був проведений майстер-клас викладачем школи Труфин Олесі Антонівни у творчій лабораторії юних художників школи.

     Традиції писанкарства на Вижниччині передує запровадженню християнства в Україні. На яйцях малювали воском, щоб створити візерунок, далі додавалась фарба щоб надати яйцям чудових кольорів.

      В дружній, творчій атмосфері, допомагаючи один одному діти ознайомилися з традиціями нашого села Іспас і навчилися творити писанки. Жодна дитина не залишилася осторонь цієї справи і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим для учнів школи та дітей-переселенців виявився процес знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувались усі їхні фантазії. Дякуюємо  всім за участь у цьому заході і викладачу школи Олесі Антонівні за цікаво організований майстер-клас та чудову теплу атмосферу. Також вітаємо всіх з наступаючим Великоднем. Бажаємо всім здоров*я, Миру і Перемоги над ворогом. Слава  Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь