Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Cвято Писанки у Вижниці!

Дата: 27.04.2022 09:50
Кількість переглядів: 358

Великдень - найвеличніше свято для християн. Мученицький та стражденний Він для українців в цьому році. Традиційно щороку у м.Вижниця у Великодній вівторок, проводиться свято Писанки. Розпочалось воно в приміщенні Вижницької дитячої бібліотеки хвилиною духовності «Молимось за Україну». Провів її військовий капелан, викладач художнього відділення нашої Мистецької школи Федір Чев'юк. У спільній молитві взяли участь діти та їх батьки - вимушені переселенці, жителі громади. Присутні молились за всіх українських дітей, за військо, за перемогу та мир. Опісля директорка бібліотеки Ольга Ямбор презентувала ігровий куточок для найменших діток та ознайомила з новою послугою "Залиш дитину на годину". Облаштування ігрового простору відбулось завдяки фінансовій підтримці Антоніни Кириляк (придбання килиму), Наталії Додяк (іграшки) та Клубу українських жінок в Греції (канцтовари, олівці, фарби, конструктори, іграшки). Продовжила великоднє свято мистецька акція "І писанка оранжево горить". Дерева, що на площі ім.Темістокля Вірсти, розквітли барвистими писанками, які різними техніками виготовили учні Вижницької загально - освітньої школи ім. Ю.Федьковича, учнями нашої Мистецької школи, дітьми вимушених переселенців. Оновили імпровізовану галерею дитячих малюнків під відкритим небом "Слава Україні!"

Всі учасники сьогоднішнього дійства отримали від UNION OF UKRAINIAN WOMEN IN GREECE щирі подарунки. Вони були зібрані родинами українців, які проживають в Греції. У кожній оздобленій намистинами, наліпками, розфарбованій скринці та в барвистому наплічнику окрім кольорових фломастерів, олівців, мілків були листи-підтримки від маленьких друзів з далекої Греції. Слова вдячності линуть до них від дітей-вимушених переселенців з міст Київ, Фастів, Бровари, Гостомель, Ірпінь, Яготин та інші, які проживають в м.Вижниця та с. Мілієве.

Зважаючи на воєнний, неспокійний час Вижниця знову наповнилась дитячим сміхом.

Об’єднаймося у щирій молитві за Україну, її воїнів, які чинять опір та виборюють незалежність у російського ворога задля щасливого майбутнього нашої держави!

Тримаємо стрій.

Слава Україні!

Христос Воскрес!

Переможемо!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь