Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Творчий вечір, вечір - реквієм, презентація книги Віктора Максимчука ,, Я - норовистий ВІТЕР"

Дата: 29.04.2022 14:35
Кількість переглядів: 310

      28 квітня у Вижницькій публічній бібліотеці відбувся вечір пам`яті  та презентація книги «Я - норовистий вітер» поета, голови клубу творчої інтелігенції «Німчич», редактора однойменного журналу, члена НСЖУ Віктора Петровича Максимчука.    

   Захід розпочався з запалювання свічки біля портрета В.П. Максимчука та хвилини мовчання.

    Голова Вижницької міської ради Олексій Чепіль зазначив, що вірші поета дуже щирі, хвилюючі, емоційні. Його твори пробуджують у наших душах ще більшу любов до ближнього, до рідного краю, до України. Віктор Петрович  назавжди залишиться в українській історії, у серцях всіх українців як людина великого таланту та щирої душі.

   За словами заслуженого журналіста України, члена клубу творчої інтелігенції «Німчич» Степана Кириляка, нова книга поезій українського поета Віктора Максимчука, яку автор залишив нам у спадок, укотре переконує, що він міцно утвердився в літературі, залишив по собі поезії, яким судилося жити й довго хвилювати спраглі до краси серця. Вірші, написані із життєвих вражень, мають для нас важливе значення для формування поглядів, постановки етичних проблем. Читаючи їх, ви проходите тим шляхом переживань і роздумів, яким ішов автор. А якщо порівняти ці вірші з попередніми книгами, то можна впевнено стверджувати, що помітне відчутне творче зростання. Поет правдиво й яскраво відтворює життєві проблеми, почуття й переживання, душевне хвилювання й відчуття радості, які входять у вашу емоційну сферу, закликаючи до роздумів, самоаналізу, спонукаючи спішити жити.

   На вечір зібралися письменники – друзі Віктора Петровича, члени клубу творчої інтелігенції «Німчич» Прокіп Стратій, Марина Кисилиця, Наталія Андрицуляк, Василь Марчук, Богдан Гришин – Грищук, Василь Шкурган, Микола Близнюк, Ігор Маковійчук, Вадим Завада, Лідія Ковалюк, Надія Кибич, Олена Швейко, Наталія Кіцул, Світлана Марочко, Ганна Ватаманюк, Марія Муха, Йосип Котузяк, Віталій та Любов Косовичі, Олена Клим та ін.

    На захід завітала дочка Віктора Петровича Софійка, яка поділилася спогадами про батька.

  А за запропоновану нам книгу «Я – норовистий вітер» (сто поезій), яка вийшла у річницю відходу поета в кращі світи завдячуємо родині Віктора Петровича та дружині Ганні Григорівні Клим.

     Присутні щиро дякували модераторам заходу Ангеліні Юрійчук та Ганні Клим за чудовий вечір вшанування творчості Віктора Петровича Максимчука.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь