Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишиванка – генетичний код нації

Дата: 20.05.2022 15:27
Кількість переглядів: 232

Особливе значення День вишиванки має саме у 2022 році, коли росія розпочала повномасштабну війну проти України. Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й духовна броня українців!

      Сьогодні, незважаючи на війну, кожен українець прагне долучитися до Всесвітнього дня вишиванки, підкресливши, що генетичний код знищити неможливо.  19 травня,  жителі міста Вижниці долучилися до  флешмобу #Вишиванка_генетичний_код_нації. Завданням акції було поширення світлин у соціальній мережі, на яких педагоги, учні, сім'ї, родини, колективи установ та закладів Вижницької громади або самостійні фото у вишиванках, як символ незламності українського духу, уособлення самобутності нашої нації на рівні генокоду.

Нині вишита сорочка є символом, який об’єднує дуже різних українців за політичними, релігійними поглядами, за мовною ознакою. Саме тому вона є сучасною зброєю проти ворога. Дуже важливо усвідомлено носити вишиту сорочку, адже значення вишиванки є дуже глибоким. Вона є символом української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиті сорочки, аби висловити свою підтримку України.

На терені нашої неосяжної України збережено неймовірне різнобарв'я традиційної вишиванки. Мистецтво її виготовлеФото без описуння передається від покоління до покоління вільних майстрів незалежного народу. Тож зберігаємо українські традиції! Бережімо Україну!

Все буде Україна!

#Вишиванка_генетичний_код_нації

#День_Вишиванки_2022

#коднації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь