Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято для дітей у Вижниці

Дата: 02.06.2022 17:40
Кількість переглядів: 286

1 червня жителі та гості міста  Вижниці відзначала свято - День захисту дітей  - свято, яке затверджено на державному рівні Указом Президента України і щорічно відзначається саме 1 червня.

Діти – майбутнє нашої держави. І тому питання захисту їхніх прав на життя, розумового, духовного, морального і соціального розвитку, а також права на освіту є пріоритетним для держави. Адже права людини починаються з прав дитини – це загальноприйнята норма для всіх цивілізованих країн.

На жаль, широкомасштабна військова агресія російської федерації проти України назавжди змінила життя українських дітей…

Проте наші діти, наше майбутнє – це покоління сильних, незламних, міцних духом і вірних за покликом серця! Саме вони будуть творити нову Україну і вже сьогодні є складовою героїчної нації. Ми пишаємося українськими дітьми, які в умовах жорстокої війни не тільки вчаться в закладах освіти, активно займаються в гуртках і секціях, допомагають на волонтерському фронті.

Програма свята була досить насиченою  творчими заходами. Танцювальний колектив "Смеріченька" (керівниця Ірина Хотимська) продемонстрував хореографічну композицію "Ми з України". Патріотичні пісні звучали від вихованців гуртка "Естрадний вокал" (керівник Бабій Ю. С.)

Поліни та Богдани Єршових, Анастасії Угриновської, Анастасії Попович. А також із дитячою поезією про війну та піснею "Україна" виступила Ксенія Попович.

Усіх дітей, жителів та гостей міста Вижниці, внутрішньо переміщених осіб  щиро привітав міський голова Олексій ЧЕПІЛЬ зі святом Днем захисту дітей, запросив усіх відвідати музеї міста Вижниці,  переглянути виставки  творчих робіт вижничан.  Подякував усім причетним за волонтерську роботу. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Викладачі та учні художнього відділення  Вижницької мистецької школи організували мистецьку акцію - малюнок на асфальті та підготували для реалізації відкритки з репродукціями дитячих малюнків, які були розміщені на всіх видних місцям міста, створивши імпровізовану галерею просто неба.

Окрасою свята  на площі Героїв Майдану став  міський благодійний ярмарок домашньої випічки, кошти від якої передані на допомогу Збройним Силам України, яку організували Катерина ВОВК та Світлана МАТЕЙЧУК.  Неймовірні смакулики і неймовірні дівчата  організували таке чудове дійство.

 Окрім торгівлі солодкими смакуликами в програмі свята була розгорнута тематична виставка українських книг Вижницької публічної бібліотеки з нагоди Дня міста Вижниці.

 Жителі та гості міста мали змогу побачити  неймовірну красу творчої виставки робіт студентів та викладачів Вижницького фахового коледжу мистецтва та дизайну.

Всі відвідувачі площі мали змогу придбати книги поезій буковинських поетів Тамари Севернюк та Віктора Максимчука, дослідження українського фольклору викладачки, народної артистки України Валентини Ковальської, книги спогадів про Назарія Яремчука Михайла Маслія.

Члени учнівського самоврядування Чорногузівського ЗЗСО  теж  долучились до волонтерства (спекли і продали печиво на 3060 грн.). Ці кошти  теж передані  на потреби нашим військовослужбовцям.

Особливо цікавим та захоплюючим для дітей дошкільного, молодшого шкільного віку була локація  «Нетрадиційне малювання»,  особливо кляксографія, пальчикова техніка малювання та малюнок губкою.

Майстер-клас по виготовленню прикрас з елементами живих квітів теж знайшов своїх шанувальників. Свято дало змогу зконтактувати внутрішньо переміщених осіб з працівниками закладів освіти, позашкілля, бібліотек Вижниці для того, щоб залучити всіх дітей до творчості і відпочинку влітку.

Діти тішились бульбашковим іграм. Чимало дитячої уваги привернув вуличний боулінг. Діти та батьки залюбки грали у рухливі ігри з м’ячем.

Найбільшої популярності набула локація «Нанесення аквагриму на патріотичну тематику». Цікаві та патріотичні малюнки на обличчі дітей розмалювали працівниці дитячої  бібліотеки та БДЮТу.  Бажаючих було дуже багато.

Цікаву локацію представили працівники Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Карта України долоньками дітей - це щось неймовірне.

Окрім позитивних емоцій, кожна дитина отримала невеличку іграшку, яку вручив казковий персонаж.

У програмі свята  проходив також конкурс малюнків «Намалюй легендарну квітку-червону руту (онлайн), який  організував волонтерський загін «Червона рута». До конкурсу онлайн долучились люди з усіх куточків України, тому про результати почуємо пізніше.

Неймовірні враження  малеча отримала від локації,  де була представлена спеціальна техніка  Вижницького районного сектору ДСНС та машини поліцейської служби. Ця локація була не тільки цікавою та захоплюючою, але й пізнавальною. Інспектори  нагадали про правила дорожнього руху. Працівники ДСНС відповіли на всі запитання глядачів. Кожен мав можливість  ознайомитись із спорядженням рятувальника, поліцейського, запитати, спробувати спорядження, поспілкуватися і сфотографуватися з працівниками  відповідальних служб.

О 13.00  Вижницький кінотеатр імені Тараса Шевченка демонстрував україномовні мультфільми для найменших малюків.

У другій половині дня в ошатному залі міського будинку культури відбулось урочисте вручення випускникам свідоцтв про закінчення навчання   

у Вижницькій мистецькій школі під гаслом «Дитинство та юність наших дітей назавжди обпалені війною».

Свято вдалося. Кожен відпочив, отримав задоволення і усвідомив свою місію  в цьому заході.

Спільними зусиллями до ПЕРЕМОГИ

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь