Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

28 червня, українці відзначають одне з державних свят – День Конституції України!

Дата: 29.06.2022 10:17
Кількість переглядів: 208

28 червня, українці відзначають одне з державних свят – День Конституції України. Цього дня, 26 років тому, було прийнято головний державотворчий документ – Конституцію. Після багатомісячних дебатів,  висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, Верховна Рада ухвалила Основний Закон нашої країни, який замінив конституцію Української радянської соціалістичної республіки 1978 року. Під час голосування "за" висловилися 315 парламентарів.

Ухвалення Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Конституція 1996 року, з деякими змінами і доповненнями, діє в країні і в даний час.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Згідно з Конституцією, Україна – суверенна і незалежна, соціальна і правова держава. Україна – унітарна держава, її територія в рамках чинного кордону є цілісною і недоторканною. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Державною мовою в Україні є українська.

28 червня, з нагоди відзначення Дня Конституції України у м.Вижниці, урочистий мітинг розпочався з покладання квітів міським головою, секретарем міської ради до пам’ятників Т.Г.Шевченка, Л.Кобилиці, виконанням Гімну України та хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті усіх українських Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність. З вітальними словами до присутніх звернулися: міський голова Олексій Чепіль, начальник районної військової адміністрації Михайло Чорней, голова районної ради Михайло Андрюк, В даному заході приймали участь працівники Будинку культури та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості Вижницької міської ради.

День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

Нехай у кожнім серці квітне любов до рідного краю, а високі громадянські почуття згуртовують нас для перемоги. Мирного неба та добробуту всім нам!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь