Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповіді на поширені запитання працівників в умовах воєнного стану

Дата: 22.07.2022 10:13
Кількість переглядів: 159

В умовах воєнного стану фахівці Фонду соціального страхування України продовжують роботу задля надання усіх видів допомог і страхових виплат українцям.

Відповіді на найпоширеніші запитання, які ми отримуємо від працівників під час війни, завжди можна знайти онлайн на ресурсах Фонду соціального страхування України:

Вебпортал: www.fssu.gov.ua

Facebook: https://www.facebook.com/SocialFundUA

Telegram: https://t.me/socialfund

Twitter: https://twitter.com/InsuranceFund

Instagram: https://instagram.com/insurance_fund

Ось найактуальніші з них:

Від чого залежить дата виплати лікарняних і декретних допомог від Фонду?

Насамперед дата фінансування допомоги залежить від дати отримання Фондом заяви-розрахунку від вашого роботодавця — до отримання такої заяви Фонду невідомо про потребу у виплаті допомоги і її суму. Якщо заяву подано в електронному вигляді, про її прийняття надійде квитанція — саме на цю дату необхідно орієнтуватись. Її можна уточнити у бухгалтерії.

Чи продовжує Фонд фінансувати лікарняні під час війни?

Фонд соціального страхування України ні на день не призупиняв фінансування матеріального забезпечення і страхових виплат попри бойові дії. Бюджет ФССУ складається із частки ЄСВ в розмірі 9,57% від 100% єдиного внеску. У міру сплати ЄСВ роботодавцями кошти надходять на рахунок Фонду і одразу направляються на виплати. 

Як дізнатись, коли мені оплатять лікарняний або декретну допомогу?

Інформація щодо стану фінансування лікарняних і декретних допомог щодня оновлюється у нашому телеграм-каналі t.me/socialfund за тегом #фінансування_оперативно. Після проведення фінансування необхідно декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця — інформація про це оновлюється за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів. Зверніть увагу, орієнтуватись необхідно на дату прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець сформував за вашим лікарняним.

Як отримати допомогу від Фонду, якщо роботодавець знаходиться на тимчасово окупованій території або не може подати заяву-розрахунок через бойові дії?

У такому випадку працівник може особисто звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду — ми нарахуємо допомогу напряму. Детальніше: https://t.me/socialfund/2059

Як отримати лікарняний і допомогу від Фонду, якщо я за кордоном?

Передусім зверніться за медичною допомогою до місцевого лікаря. Отриманий в нього медичний документ, який підтверджує непрацездатність, необхідно передати вашому лікарю в Україну за допомогою електронної пошти чи месенджера — на його підставі лікар сформує медвисновок, а е-лікарняний створиться автоматично.  Далі роботодавець призначить, а Фонд виплатить для вас допомогу, як і зазвичай. Деталі: https://t.me/socialfund/2469

Актуальний перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти: https://bit.ly/3LaDkIw

Для консультацій із загальних питань чи в разі неможливості зв'язатись із відділенням, також можна звертатись на гарячі лінії обласних управлінь: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/981073

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь