Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники підприємств, які забезпечують проходження опалювального сезону, зобов’язані пройти спеціальне навчання з питань охорони праці

Дата: 12.08.2022 14:24
Кількість переглядів: 226

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до керівників підприємств, установ та організацій Буковини і нагадує: напередодні початку опалювального сезону працівники, які працюють на підприємствах, що забезпечують надійне та безаварійне проходження опалювального сезону , зобовязані пройти спеціальне навчання з питань охорони праці.

Згідно з Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, спеціальне навчання - щорічне вивчення працівниками, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки або там, де є потреба в професійному доборі, вимог відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Посадові особи та інші працівники, безпосередньо зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою, проходять спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Спеціальне навчання з питань охорони праці може проводитись як безпосередньо на підприємстві, так і у відповідних  навчальних центрах. (Їх перелік можна знайти на сайті Управління за посиланням - http://cv.dsp.gov.ua/ у рубриці «Навчання».)

У разі здійснення професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безпосередньо на підприємстві спеціальне навчання з питань охорони праці є складовою зазначеної професійної підготовки.

Спеціальне навчання з питань охорони праці проводиться роботодавцем на підприємстві за навчальними планами та програмами, які розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників і затверджуються наказом (розпорядженням) роботодавця.

Перевірка знань з питань охорони праці після проведення спеціального навчання здійснюється:

комісією підприємства (якщо навчання проводилось безпосередньо на підприємстві);

комісією відповідного територіального органу Держпраці - Управління Держпраці у Чернівецькій області за участю відповідних профспілок (якщо навчання проводилось у навчальному центрі).

До складу комісії можуть залучатися особи, які пройшли навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Управління Держпраці у Чернівецькій області  звертається до суб’єктів господарювання щодо забезпечення ними основних вимог Закону України «Про охорону праці», зокрема, у частині    організації безпеки виробничого процесу на підприємствах житлово-комунального господарства  громад Буковини під час проходження опалювального сезону 2022 - 2023 років. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь