Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обласна літературна премія імені Дмитра Загула

Дата: 21.10.2022 16:58
Кількість переглядів: 263

20 жовтня Міліївський опорний ліцей  ім. Дмитра Загула зустрічав шанованих гостей: творців, письменників, журналістів,  науковців ЧНУ ім. Юрія Федьковича, представників влади, краєзнавців, працівників освіти та культури. Всі ці люди зібралися у селі Мілієве  Вижницької громади для вшанування  творчості буковинського поета, перекладача Дмитра Загула.

Хлібом сіллю зустріли гостей випускники школи з директором Олександром Кузиком біля оновленого пам'ятника Дмитрові Загулу у подвір’ї школи та запросили гостей до  актового залу на щорічне традиційне свято "Дарую, що маю - свою любов!", присвячене врученню обласної літературної премії імені Дмитра Загула.

Під час дійства учасники вшанували пам'ять всіх, хто загинув за незалежність України, звучали поезії великого митця, патріотичні пісні.  Голова журі Богдан Мельничук та староста старостинського округу с. Мілієве, Кибаки, Середній Майдан Володиир Гафюк вручили дипломи та грошові премії. Цього року  лауреатами обласної літературної премії стали: Олексій Георгійович Чепіль, міський голова; Михайло Васильович Солончук, поет, публіцист, член Національної спілки письменників України; Галина Терентіївна Мельник, поетеса, музикантка,  композиторка. Всі лауреати передали грошові премії у міський фонд на потреби військовослужбовців Вижниччини.

    Приємно відзначити, що ніщо не може зруйнувати потяг українців до прекрасного та духовного, незважаючи на такий важкий час традиція не зникає, і ми пошановуємо нашого земляка, а також тих, хто працює на літературній та мистецькій ниві Буковини.

Виконавчий комітет Вижницької міської ради вітає нагороджених та бажає

нових   успіхів  та  творчих здобутків,  мирного неба і творчого натхнення.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь