Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БУКОВИНСЬКЕ ВІЧЕ

Дата: 04.11.2022 09:15
Кількість переглядів: 101

3 листопада 2022 року на площі Героїв Майдану міста Вижниці відзначили 104 річницю Буковинського віча - народних зборів, за результатами яких було ухвалено рішення про входження Північної Буковини до складу Української держави.

Жителі та гості міста Вижниці віддали шану історичним подіям 1918 року, адже сьогодні, як ніколи це свято актуальне під час війни росії проти України, бо тільки єднання України сприятиме нашій перемозі!

Учасників мітингу привітав міський голова Олексій ЧЕПІЛЬ, заступник голови Вижницької районної ради Сергій ВІРСТА та голова Вижницької районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Дмитро НИКИФОРЯК.

Окрасою зібрання і яскравим вогником стали переможні пісні Заслуженої артистки України, арт-волонтерки і авторки проєкту "Переможемо з піснею!" Русланою Лоцман.

О 12 годині у Вижницькому будинку культури відбулася творча зустріч із артисткою і громадською діячкою. Під час зустрічі Руслана Лоцман презентувала свій «Щоденник арт-волонтера», в якому зібрані її твори і роздуми, написані впродовж 2014-2022 рр. За цей час Руслана об'їхала майже всю Україну від Заходу до Сходу, провела понад 500 зустрічей і концертів, зокрема серед наших захисників у військових частинах, в госпіталях, на передовій. Старшокласники вижницьких шкіл мали змогу долучитися до благодійної акції та пожертвували 2200 грн на придбання тепловізорів для українських захисників. Всі присутні, які завітали на зустріч з Русланою, ще раз переконалися, яку потужну енергетику несе в собі українська пісня та щире поетичне слово.

Ми разом, ми сильні, ми переможемо! Завжди пам’ятаємо про вагомий вклад наших предків, видатних діячів, завдяки яким в цей час проявляється наш міцний дух.

Глибоко віримо, що перемога обов’язково буде за нами!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь