Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІІ етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 13.11.2022 15:46
Кількість переглядів: 144

 10 листопада 2022 року відбувся ІІ етап ХІІІ Міжнародного Мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів Вижницької, Банилівської та Берегометської громади.

         Проведення конкурсу сьогодні надзвичайно важливе, бо він сприяє формуванню нового етичного мислення й поширенню українських цінностей словом Кобзаря. Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім українським пророком - його слово потужне й невмируще. Сьогодні, як ніколи, Україна потребує молодих талановитих письменників, журналістів, які творчою працею спонукатимуть громадянське суспільство до побудови сильної, незалежної держави на засадах толерантності й гідності.

107 учнів шкіл з трьох громад взяли участь в конкурсі. Найбільше було учасників 9-х та 6-х класів.  Завдання конкурсу було творчого характеру для всіх учнів. Емоційний стан учасників був пройнятий патріотичним духом, бо творчість Тараса Шевченка допомагає перебороти труднощі, підтримує та вселяє в українців надію на перемогу у несправедливій війні, що триває сьогодні.  

Дякуємо всім учням за активну участь у конкурсі, педагогам за підготовку школярів та допомогу в проведенні конкурсу. Пам’ятаймо, що найглибшою пошаною для Тараса Шевченка є наша любов до Батьківщини і рідної мови.

 Участь у змаганні – це внесок у розвиток і популяризацію української мови та Шевченкового слова, що є одним із найціннішим скарбів нашого народу.

Результати можна переглянути за посиланням



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь