Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Листівки з підвалу

Дата: 12.12.2022 11:57
Кількість переглядів: 86

 «Листівки з підвалу». Виставку малюнків під такою назвою презентувала 2 грудня в Чернівецькому обласному Художньому музеї художниця, ілюстраторка-мультиплікаторка, вимушена переселенка із Старого Салтова, що на Харківщині, Тетяна Даниленко. 61 день провела вона в підвалі, ховаючись від куль та бомбардувань. Її малюнки – це весь біль тих днів, які вилились в листівки найщасливіших спогадів життя. А потім була дорога до Буковини.

Модераторка зустрічі Олена Рєпіна розповіла про творчість мисткині, запрошувала до слова гостей виставки: завідувачку відділу науково-освітньої роботи Чернівецького обласного художнього музею Ларису Курущак,  депутата Чернівецької обласної ради, члена Національної спілки краєзнавців України Олександра  Шкурідіна. Пісня у щирому виконанні волонтерки, співачки Наталії Процюк викликала у всіх душевний щем. Із захопленням від неповторного тембру і голосу слухали пісню співака-аматора із Запоріжжя, інженера "Мотор-Січі" Валерія Піддубного.

Першим прихистком від війни пані Тетяні стала маленька затишна Вижниця. Тут вона лікувала свою зранену ненависними бомбами душу, тут почала знову малювати. Тому так по особливому звучали слова підтримки від військового капелана, викладача художнього відділення нашої Мистецької школи Федора Чев'юка та «Мелодія» Мирослава Скорика у виконанні викладачки Ганни Ватаманюк.

         Неймовірно зворушливо і затишно було того дня. Атмосфера любові та м'якої сили мистецтва витала залами музею. Культура – це те, чим ми багаті,  що вирізняє нас у світі і, що так ненавидить росія.

Тож тримаємо стрій.

Переможемо!

 

 

 

 

 

Ганна ВАТАМАНЮК

заступниця директора

 Мистецької школи

 Вижницької міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь