Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Напередодні свят не забудьте оформити закордонний паспорт

Дата: 13.12.2022 12:31
Кількість переглядів: 103

Напередодні Новорічно-різдвяних свят та шкільних канікул чимало буковинців звертаються на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області з поширеним запитанням: «Чи можна сьогодні продовжити термін дії закордонного паспорта, в якого вичерпався термін дії?» та «Чи можна вклеїти фото дітей в закордонні паспорти батьків?».

Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови від 28 лютого 2022 р. № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон», згідно з якими обмежено надання таких послуг, що тепер надаються лише в окремих випадках:

- якщо у територіальних органів/підрозділів міграційної служби, посольств або консульських установ відсутня технічна можливість підключення до Єдиного державного демографічного реєстру;

- за умови необхідності термінового виїзду за кордон на лікування, супроводом тяжкохворого чи смертю родича, який проживав за кордоном.

За всіх інших обставин необхідно оформляти новий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.  При цьому нагадуємо, що в умовах воєнного стану терміни виготовлення паспортних документів згідно нормативних вимог можуть не дотримуватися.

Додамо лише, що паспорти для виїзду за кордон, що раніше були протерміновані або до яких вклеєні фото дітей, зберігають свою чинність до звершення воєнного стану на території України.

Управління ДМС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь