Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як оформити перший паспорт без документів, що посвідчують особу?

Дата: 29.05.2023 09:02
Кількість переглядів: 59

Чи існує можливість оформлення паспорта громадянина України вперше по досягненню 14-річного віку, якщо у особи з поважних причин немає документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, її батьків? Так, навіть за таких умов громадянина України  можна і потрібно документувати особу, яка досягла 14 років, першим паспортом у вигляді ID-картки.

Під час подання заяви-анкети на оформлення паспорта громадянина України вперше особа, зокрема, подає оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України).

У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.

У випадках, коли у заявника з поважних причин (тривалий час не проживає з батьками, місце перебування батьків невідомо або вони померли, зв’язок з ними втрачено або вони позбавлені батьківських прав, про що зазначається у письмовому поясненні заявника) відсутня можливість подати паспорти громадянина України батьків особи або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України, перевірка факту належності заявника до громадянства України здійснюється за обліками ДМС, інших державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, що перебувають у власності держави.

Управління ДМС у

Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь