Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З яких причин можлива відмова в оформленні посвідчення особи на повернення в Україну

Дата: 02.06.2023 15:38
Кількість переглядів: 69

Один з найважчих злочинів, до якого вдається країна-агресор – примусове вивезення наших громадян на територію сусідньої країни.  Через це сотні тисяч українських громадян вимушено опиняються на ворожій території, дуже часто взагалі без жодних документів.

Восени 2022 року Кабінет Міністрів України запровадив експериментальний проєкт щодо оформлення і видачі на території України посвідчення особи на повернення в Україну, завдяки якому українці отримали легальну можливість для повернення на батьківщину. 

Однак є випадки, коли міграційна служба може відмовити в оформленні посвідчення особи на повернення в Україну з території держави, визнаної Україною державою-агресором.

Це трапляється, якщо:

- стосовно оформлення посвідчення звернувся законний представник або член сім’ї, повноваження якого щодо отримання посвідчення не підтверджено відомостями Державного реєстру актів цивільного стану громадян або документально;

- документи та інформацію, необхідні для оформлення посвідчення, подано законним представником, членом сім’ї, Мінреінтеграції не в повному обсязі;

- дані, отримані з відомчих інформаційних систем, баз даних Реєстру, відомчої системи ДМС, не підтверджують інформації, поданої законним представником, членом сім’ї, Мінреінтеграції, або її обсяг недостатній для ідентифікації особи.

Заявник має право повторно звернутися до територіального органу ДМС в разі зміни або усунення обставин, у зв’язку з якими було відмовлено в оформленні посвідчення.

Більше про оформлення посвідчення особи, що примусово переміщена на територію держави-гресора, на повернення в Україну можна дізнатися тут: https://dmsu.gov.ua/news/dms/13678.html .

Управління ДМС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь