Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вижничани вшанували пам’ять Юрія Федьковича

Дата: 09.08.2023 16:02
Кількість переглядів: 118

8 серпня, традиційно у парку імені Юрія Федьковича, вижничани та гості міста вшанували пам’ять письменника, громадського діяча, передвісника українського національного відродження Буковини - Юрія Адальбертовича Федьковича.
В урочистостях з нагоди відзначення 189-ї річниці від дня народження сина гуцульського народу взяли участь заступник Вижницького міського голови Сергій КОЛОТИЛО, заступник начальника районної військової адміністрації Микола ФЕДОРАЩАК, заступник голови Вижницької районної ради Сергій ВІРСТА, голова Вижницького районного товариства «Гуцульщина» Василь МАРЧУК, представники закладів та установ міста, жителі та гості Вижниччини. Присутні вшанували пам'ять письменника літературним читанням його творів та поставили квіти до пам'ятника.
Юрій Федькович - один із когорти найталановитіших українських письменників. Із його ім’ям нерозривно пов’язані зародження української літератури на Буковині, розвиток всього українського письменства та освіти.
Складним і нерівним був його життєвий шлях, але ця постать може надихати нас в цей нелегкий час.
Юрій Федькович! 10 років військової служби, участь у виснажливій війні, а після повернення: служба в органах місцевого самоврядування, робота інспектором в освіті, робота редактором часописів, а понад всім - наполеглива письменницька праця, що вилилася у 5 томів у 6 книгах поезії, прози, драматургії... Письменник утверджував волелюбні ідеї, захищав соціальні й національні інтереси свого народу.
Ми повинні знати, читати і пам’ятати нашу історію, наших Героїв минулого і Героїв сьогодення, які захищають цілісність нашої країни і віддають своє життя за наше мирне майбуття.
Слава ГЕРОЯМ! Слава УКРАЇНІ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь