Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Знайомство юних буковинців з туристичними перлинами нашого краю та з особливостями, звичаями, культурою регіонів.

Дата: 25.09.2023 10:01
Кількість переглядів: 126

З нагоди Всесвітнього дня туризму, за ініціативи Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації та Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА, сприяння відділу освіти Вижницької міської ради наші юні ліцеїсти, діти учасників бойових дій Вижницького опорного ліцею ім. Юрія Федьковича та Міліївського опорного ліцею ім. Дмитра Загула взяли участь у проєкті «БукТур:діти» - це подорож за 2-ма екскурсійними маршрутами: м.Чернівці та м. Хотин.

Головною ідеєю даного проєкту стало знайомство юних буковинців з туристичними перлинами нашого краю та з особливостями, звичаями, культурою регіонів.

В першій частині поїздки відбулося ознайомлення дітей з основними памʼятками м.Чернівці та прогулянка Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича, який входить до Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Учні мали змогу почути від екскурсовода безліч цікавих історій і фактів про місто Чернівці та побачити всю велич університету, в якому, можливо, в майбутньому будуть здобувати нові знання.

Другою частиною подорожі стало мальовниче місце - Хотинська фортеця - свідок численних війн та баталій. Протягом століть вона була центром розвитку ремесел і торгівлі, культури та економіки краю. Діти з захопленням оцінювали краєвиди, красу та велич споруд, яким вже сотні років.

Відома Хотинська фортеця і подіями Хотинської війни, яка проходила під стінами фортеці у вересні – на початку жовтня 1621 р. Ця війна прославила запорозьких козаків та їхнього гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, памʼятник якому розташований при вході.

Сповнені незабутніх вражень, дітлахи повернулися додому. Всі з нетерпінням чекають наступної поїздки, адже дізнались чимало нового.

Дякуємо за організацію!

Відкриваємо туристичну Буковину разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь