Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Вижниці відбулася прем’єра документального фільму Вадима Перетятка «МИСТЕЦТВО БЕЗ КОРДОНІВ»

Дата: 10.10.2023 09:21
Кількість переглядів: 257

Документальний фільм «МИСТЕЦТВО БЕЗ КОРДОНІВ» розповідає про життєвий шлях відомого буковинського митця, художника, викладача — Володимира ВОРОНЮКА.

Режисером фільму є відеограф родом з Вінниччини, викладач Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка - Вадим Перетятко.

Володимир ВОРОНЮК (1961-2022) — український художник, член спілки художників України (1995), заслужений художник України (2019). Працював у жанрі станкового малярства. Автор краєвидів, натюрмортів, а саме: «На Черемоші», «Руська церква» (Чернівці), «Річка Виженка», «Осінь в Карпатах», «Гуцульська хата», «Вижниця», «Церква в Вижниці», «Весна в Чорногузах», «Черемош після дощу», «Троянди», «Зимовий вечір», «Верховина» та ін.

Воронюк Володимир Анатолійович народився 22 квітня 1961 року в с.Зарічне Вінницької області. Український художник, член спілки художників України (1995), Заслужений художник України (2019), благодійник.

У 1978—1984 рр. навчався у Вижницькому училищі прикладного мистецтва імені В. Шкрібляка, у 1986—1991 рр. — в Одеському державному педагогічному інституті імені К. Ушинського.

Впродовж 1985—1994 рр. працював викладачем Вижницького училища прикладного мистецтва.

З 1987 року учасник всеукраїнських та міжнародних мистецьких виставок, у різних містах і країнах світу – Люксембурґ, Бельгія, Нью-Йорк, Норд-Порт у США, Клерво, Люксембур, Торонто, Сідней, Мельбурн і багато інших. Тільки в Австралії він був біля 20 разів.

Отримав відзнаки на конкурсах «Леліген'95», «Леліген'96», «Леліген'2000» (Люксембург) ...

З 2019 року продовжив роботу викладача живопису у Вижницькому коледжі прикладного мистецтва ім.В.Ю.Шкрібляка.

Найбільш суттєвою ознакою творів Володимира Воронюка є витонченість колористичного ладу його картин. Вишукано-яскрава гама, «утворена динамічно–мерехтливими роздільними мазками» робить його роботи винятковими.

«Вся моя малярська палітра – це гармонія кольорів…» - говорив про свою творчість художник. І ще – «головне, щоб твір був органічним, цільним, композиційно-професійним і мав позитивну енергетику…».

Був одним із митців, пожертви якого нашим захисникам з 2014 року склали вагому суму в Україні.

Помер художник 23 серпня 2022 року на 61-му році життя через важку хворобу.

Віддати данину шани Володимиру Воронюку й вшанувати його світлу пам'ять, а також привітати його родину й автора фільму з чудовою прем'єрою, завітали друзі та колеги митця: керівники, викладачі та студенти мистецьких навчальних закладів району, представники районної та місцевої влади, громадськість.

Після прем'єри кожен охочий мав змогу поділитися своїми враженнями від фільму та згадати життя і творчість Володимира Анатолійовича.

Завершився мистецький захід благодійністю - дружина митця пані Оксана передала всі кошти, які були зібрані під час прем'єри до ГО "Волонтери Вижниці" на потреби Збройних сил України.

Продовжують його творчий шлях син Андрій та дружина Оксана.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь