Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Унікальна для України професія! Станьте патронатними вихователями!

Дата: 15.03.2024 15:53
Кількість переглядів: 137

   Для роботи патронатними вихователями служба у справах дітей Вижницької міської ради шукає сім’ї, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, що мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

   Метою патронату над дитиною є: забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками чи законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення дитини у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Держава гарантує: заробітну плату, кошти на виховання дитини, комплексну професійну підтримку. Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (станом на 01.01.2024 року – це 15140 грн.). Розмір соціальної допомоги на кожну дитину становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (станом на 01.01.2024 року – це від 6407.50 грн. на дитину).

Хто може бути патронатним вихователем?

Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дитини й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації дитини у своєму домі. Обов’язково йому має допомагати хтось із членів сім’ї – бути добровільним помічником патронатного вихователя. Для початку роботи і кандидат у патронатні вихователі, й помічник мають пройти відповідне навчання та отримати рекомендацію.

Патронатним вихователем не може бути особа, зазначена в статті 212 Сімейного кодексу України.

Відповідно до ст. 255 СК України патронатний вихователь зобов’язаний:

–       забезпечити дитину житлом, одягом, харчуванням тощо.

–       створити дитині умови для навчання, фізичного та духовного розвитку;

–       забезпечити надання чи доступ до послуг, визначених договором про патронат над дитиною;

–       сприяти контактам дитини з батьками, іншими законними представниками, родичами, крім випадків, коли батьки позбавлені батьківських прав або в судовому порядку обмежені у праві спілкування з дитиною.

Термін перебування дитини у сім'ї патронатного вихователя:

Термін перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

   Більш детальну інформацію про сімейний патронат Ви зможете дізнатися, звернувшись до служби у справах дітей Вижницької міської ради  за адресою: м.Вижниця, вул.Українська, 34, Тел. 2-11-97                                                    

еmail: slujbasd.vnmiscrada@gmail.com



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь