Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Співпраця Вижницької громади із міжнародними партнерами

Дата: 22.03.2024 15:44
Кількість переглядів: 88

     На території міста Вижниці проходить система централізованого водопостачання, яка побудована в 1976 році, протяжністю 20,1 км, а загальна кількість користувачів складає 1816 абонентів. При цьому 68 % всіх мереж використали свій термін експлуатації, оскільки експлуатуються більше 30-ти років.

      У рамках співпраці між Вижницькою міською радою та Програмою USAID «Децентралізація приносить результати та ефективність» (DOBRE) одним із пріоритетів спільної діяльності є покращення послуги централізованого водопостачання. За результатами роботи як експертів Програми ДОБРЕ так і спеціалістів Вижницької громади було визначено необхідність розробки моделі системи водопостачання та екскаватор-навантажувач. Таким чином модель системи водопостачання Вижницької громади Чернівецької області була розроблена в програмі EPANET 2.2 до розробки були залучені Андрій Роман головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою, транспорту та інфраструктури Вижницької міської ради, Сергій Айвазовський - інженер КУП "Комунальник" Вижницької міської ради, під керівництвом експерта Програми ДОБРЕ Сергія Кареліна. Практичним чинником в реалізації моделі стало те, що за кошти місцевого бюджету придбано систему автоматичного управління водопостачанням та замінюється насосне обладнання на більш продуктивне та із збалансованим рівнем тиску та енерговитрат. Це один із низько затратних заходів по впровадженню моделі водопостачання, заміна обходиться в 392 тис. грн. та планується отримати економію близько 30% споживання електроенергії, а можливість програмованої подачі води дозволить зменшити тиск до оптимальних показників і відповідно зменшити кількість проривів.

 

  Програмою USAID «Децентралізація приносить результати та ефективність» (DOBRE) передано Вижницькій міській раді екскаватор-навантажувач JCB 3CX SITEMASTER, за допомогою якого планується ефективно ліквідовувати прориви на мережі водопостачання та покращувати систему водопостачання в м. Вижниця.

 

   Також 22 березня 2024 року між Вижницькою міською радою та Ромінською лісовою фундацією Вармінсько-Мазурського воєводства, Республіки Польща в рамках багаторічної та плідної співпраці отримано гуманітарну допомогу автомобіль Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI Ambulans який покликаний забезпечити покращення надання медичних послуг у гірських населених пунктах громади. Обладнання даного пересувного комплексу медичної комплексу дозволяє надавати широкий спектр послуг, а медичне обслуговування буде здійснювати комунальна установа «Центр первинної медичної допомоги» Вижницької міської ради, які будуть проводити медичні обстеження для пацієнтів Вижницької громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь