Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ УНІКАЛЬНУ ЮВІЛЕЙНУ ВИСТАВКУ

Дата: 10.04.2024 17:36
Кількість переглядів: 37

З 10 по 13 квітня у Буковинському центрі культури і мистецтва відкрилася виставка «50-ліття творчого життя подружжя Надії та Володимира Ворончаків». Увазі відвідувачів представлено результат півстолітньої діяльності родини-тандему, яка відома як на Буковині, так і за її межами. На виставці представлено дереворізьблення, бонднарство, випалюванн, ляльки-обереги.
Це перша спільна звітна обласна виставка Володимира та Надії Ворончаків, і на презентації майстри хочуть зібрати коло друзів шанувальників та поціновувачів, щоби відкрити власний художній світ усім зацікавленим.
У творчості родини Ворончаків відображається продовження
національних традицій краю, і разом з тим авторська метаморфоза та індивідуальний пошук, а також глибинна традиційна символіка
Роботи Володимира Ворончака характеризуються пошуками
декоративної виразності й своєрідності буковинського стилю орнаментування.
Відомий майстер удосконалює техніку художнього випалювання, яка водночас слугує літописом народної думки, вираженої в орнаментальних мотивах.
Надія Ворончак - дружина пана Володимира. Майстриня народної іграшки. Вона творить декоративні та ужиткові речі, прикрашені аплікацією, а також авторську іграшку, серветки, декоровані випалюванням. І пан Володимир, і пані Надія закінчили Вижницьке училище прикладного мистецтва та Одеський педагогічний інститут ім. К.Ушинського і разом ідуть пліч-о-пліч і у творчості, і в житті.
Родинний тандем Ворончаків - неодноразові учасники всеукраїнських, обласних, регіональних виставок, Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Проте ця виставка - їхня перша спільна виставка на обласному рівні саме як родинного тандему. Вона ювілейна - а отже, особливо
значима як для самих майстрів, так і для всіх поціновувачів, які хочуть пізнати народне мистецтво у дискурсі.
Нагадаємо. гуцульська боднарка стала
елементом нематеріальної культурної спадщини. І виняткова роль у збереженні та популяризації елемента на Буковині належить саме родині Ворончаків.
 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь