Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчання з пожежної безпеки з керівниками закладів освіти та культури

Дата: 29.05.2024 17:03
Кількість переглядів: 106

Покращення якості навчання з питань пожежної безпеки є важливим чинником зниження ризиків виникнення та поширення пожеж. Забезпечення високого рівня знань та навичок у керівників закладів освіти та культури є пріоритетним завданням для створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу та відвідувачів культурних заходів.

28 травня 2024 року проведено функціональне навчання з пожежної безпеки з керівниками закладів освіти та культури Вижницької міської територіальної громади. Цей захід був організований Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області на базі Вижницької міської ради.

Програма навчання включала теоретичну та практичну частини. У теоретичній частині були розглянуті основні положення нормативно-правової бази у сфері пожежної безпеки, зокрема, Закони України та інструкції щодо дій у разі виникнення пожежі. Окрему увагу було приділено питанням організації евакуації, використання первинних засобів пожежогасіння, а також планування та проведення інструктажів з пожежної безпеки.

Під час практичної частини учасники навчання мали можливість відпрацювати навички використання вогнегасників та інших засобів пожежогасіння, вчилися організовувати евакуацію у разі пожежі та координувати дії персоналу і відвідувачів.

За результатами навчання керівники закладів отримали посвідчення, що підтверджують їх компетентність у питаннях пожежної безпеки. Це свідчить про підвищення рівня готовності освітніх та культурних закладів Вижницької міської територіальної громади до дій у разі пожежі.

Регулярне проведення подібних навчань є важливим елементом системи забезпечення пожежної безпеки. Воно дозволяє підтримувати високий рівень обізнаності та готовності персоналу до швидких та ефективних дій у надзвичайних ситуаціях. Систематичне навчання сприяє формуванню відповідального ставлення до питань безпеки та створює умови для мінімізації ризиків виникнення та поширення пожеж.

Таким чином, проведене навчання є важливим кроком у забезпеченні безпеки закладів освіти та культури, що, у свою чергу, сприяє захисту життя та здоров’я всіх громадян.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь