Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Конституції України та безбар’єрність: Як працюють міграційні служби Буковини

Дата: 27.06.2024 15:11
Кількість переглядів: 72

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні. На виконання Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» Управління та територіальні підрозділи ДМС у Чернівецькій області працюють в штатному режимі згідно визначених графіків роботи.

Зокрема, обласний апарат (м. Чернівці, вул. Шептицького, 25), Чернівецький відділ (м. Чернівці, вул. Руська, 248-М), Відділ у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС у Чернівецькій області (м. Чернівці, вул. Л.Кобилиці, 21-А) у День Конституції України 28 червня 2024 року працюватимуть з 09:00 до 16:45, територіальні підрозділи – з 09:00 до 18:00. У четвер, 27 червня, передсвятковий робочий день в усіх підрозділах міграційної служби області триватиме згідно визначених графіків роботи з 09:00 до 18:00.

Безбар’єрність в дії: Як міграційники документують маломобільних осіб

«Коли ми говоримо про маломобільні групи населення, у першу чергу спадає на думку образ людини з інвалідністю, яка пересувається в кріслі колісному. Для неї існує безліч бар’єрів — звичний магазин з високим порогом чи без пандуса стає недоступним. Але, насправді, до цієї категорії належить більше різних груп людей. Вони відчувають труднощі при самостійному пересуванні, комунікації або одержанні послуг. Це можуть бути люди з різними функціональними порушеннями (зору, слуху, опорно-рухового апарату тощо); люди, які отримали тимчасову травму або нині хворіють; діти до 7 років; люди, які супроводжують маленьких дітей (до 7 років); вагітні жінки; люди похилого віку».

Так описує маломобільні групи «Довідник безбар’єрності», доступний за посиланням. Нагадуємо, що в усіх підрозділах УДМС у Чернівецькій області є доступною послуга виїзного оформлення паспортних документів для маломобільних осіб.

Для організації такого виїзного прийому родичі особи, що не може пересуватися самостійно, звертаються до підрозділу міграційної служби для отримання консультації та надають документи заявника, що посвідчують його особу, паспорт громадянина України, що здійснює супровід заявника та довідку медичної комісії щодо стану здоров’я заявника.

Працівники міграційної служби у визначений день прибувають до місця проживання заявника або до медичної установи, де він перебуває, здійснюють процедуру оформлення документів та через передбачений законом термін доставляють готовий паспорт. Додаткові кошти за організацію виїзного прийому із заявника не стягуються.

Таким чином, буковинські міграційні служби забезпечують доступність та оперативність надання послуг для всіх категорій населення, включаючи маломобільних осіб, та продовжують працювати в умовах воєнного стану для забезпечення потреб громадян.

Управління ДМС у 
Чернівецькій області 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь