Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гайд безбар’єрних подій та важливі поради для поїздок за кордон

Дата: 24.07.2024 16:08
Кількість переглядів: 65

Міграційна служба Чернівецької області надає важливу інформацію щодо організації безбар’єрних подій та нагадує про актуальні правила оформлення закордонних паспортів.

Гайд безбар’єрних подій для надавачів адміністративних послуг

Окремий розділ «Довідника безбар’єрності» містить корисні правила для продавців, надавачів послуг та представників служб охорони під час спілкування з відвідувачами з особливими потребами. Основні рекомендації включають:

Окремий розділ «Довідника безбар’єрності» містить правила, яких варто дотримуватися під час спілкування з відвідувачами з особливими потребами.

Як уникнути проблем з паспортом під час поїздки за кордон

На «Гарячу лінію» Управління ДМС в Чернівецькій області надходить багато запитань щодо оформлення закордонних паспортів. Ось основні поради для мандрівників:

  • Своєчасне оновлення паспортів: Послуги вклеювання фото дітей до паспортів батьків та продовження терміну дії закордонних паспортів більше не надаються. Тому важливо заздалегідь перевіряти терміни дії паспортних документів.
  • Оформлення двох паспортів: Законодавством передбачена можливість оформлення двох закордонних паспортів для кожного громадянина України незалежно від віку. Це допоможе уникнути проблем під час поїздок.
  • Терміни виготовлення паспортів: Термінове виготовлення паспорта займає 7 робочих днів (10 календарних), у звичайному режимі – 20 робочих днів (календарний місяць).

Завжди плануйте свої поїздки заздалегідь, щоб уникнути непередбачуваних ситуацій на кордоні. Для консультацій телефонуйте на «Гарячу лінію» Управління ДМС в Чернівецькій області за номером: (0372)-55-04-61.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь