Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

09 Січня, 2024 р., 12:58
На жаль, знову до нас із війни надійшла сумна звістка. Вижниччина втратила ще одного Героя - рядового ГОРЮКА Юрія Івановича, 1975 року народження, який проживав в с.Виженка Вижницької громади. Ще один наш земляк, воїн, вогнеметник вогнеметного відділення взводу радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Юрій, мужньо виконувавши військовий обов’язок, загинув 07 січня 2024 року поблизу населеного пункту Очиретине Покровського району Донецької області. Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка - віддав своє життя за цілісність і незалежність України. Виконавчий комітет Вижницької міської ради глибоко сумує та співчуває рідним, близьким, побратимам, друзям та односельцям мужнього патріота. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ТА СЛАВА ВІДВАЖНОМУ ВОЇНУ!
08 Січня, 2024 р., 10:08
В рамках співпраці Вижницької міської ради та Представництва HelpAge International в Україні за проєктом «Невідкладна підтримка та захист літніх жінок та чоловіків з групи ризику в Україні» був створений Центр громадського дозвілля для людей похилого віку. В Центрі внутрішньо переміщені люди, разом з місцевими брали участь у заходах: скандинавська хода, фітнес, хоровий спів, рукоділля, екскурсії, зустрічі з психологом, покращують комп’ютерну грамотність. Добре розуміючи процес старіння спеціалісти Центру застосовували ці навички у спілкуванні, розробці та реалізації заходів підтримки. Враховувалися бажання літніх людей, щоб вони почувалися щасливими, здоровими та в безпеці. Проєкт закінчився, але Центр продовжує функціонувати за підтримки Вижницької міської ради.
05 Січня, 2024 р., 10:15
Повномасштабне вторгнення вплинуло на всі сфери нашого життя. Не обминуло воно і бібліотеки Вижницької громади. Починаючи з лютого 2022 року бібліотеки громади переорієнтували свою діяльність відповідно до потреб громад та внутрішньо переміщених українців, ставши гуманітарними штабами, волонтерськими та консультаційними центрами та центрами психологічної допомоги. В бібліотеках, проводять лекції, кінопокази, навчання, популяризують українську культуру та літературу. Надають доступ до інтернету та перевірених даних. Організувати роботу в умовах війни складно, але можливо. Для того, щоб ворог розумів, що він нас не злякає, ми повинні продовжувати жити. Ми бажаємо всім щастя і корисної та позитивної інформації, дякуємо за вашу любов та підтримку!!! Запрошуємо завітати до нас та обрати книгу для читання на зимових канікулах. В Новий рік - разом з бібліотекою! Із книгою і словом поріднися, Хай буде книга- твій насущний хліб. Тож зачерпни із неї і напийся, Снаги, що в серці залишає слід.
05 Січня, 2024 р., 10:09
В рамках проєкту "Голос громади в місцевому самоврядуванні - 2" програми DOBRE відбулася презентація відеоролика по популяризації електронних петицій в Вижницькій громаді, як інструменту залучення громадян. На заході були присутні більше 30 осіб. Це були як жителі громади, так, представники міської ради, громадських організацій громади. Заступник голови Вижницької міської ради Колотило Сергій позпочав інформаційну презентацію інструменту громадської участі – електронні петиції та спільно з консультанткою Чепель Ольгою пояснили як працює такий інструмент як електронні петиції в громаді в умовах воєнного стану. Також міський голова Олексій Чепіль висловив подяку Товариству «Український народний дім» та програмі DOBRE за допомогу в налагодженні комунікації між владою та громадою за допомогою механізмів прямої демократії. Учасники презентації після перегляду відеоролика відмітили актуальність такого інструменту, як електронні петиції в умовах воєнного стану. В цілому захід відбувся в позитивній атмосфері, учасники подякували організаторам за цікаву презентацію .
05 Січня, 2024 р., 10:08
Таке рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Вижницької міської ради.
04 Січня, 2024 р., 10:17
03 січня,  відбулось засідання виконавчого комітету Вижницької міської ради. На порядок денний було винесено 20 питань, серед основних: Про стан надходжень місцевих податків і зборів на території Вижницької міської територіальної громади та роботу старост старостинських округів по погашенню податкових боргів і наповнення міського бюджету; Про пролонгацію договорів на оренду нежитлових приміщень на період дії воєнного стану; Про переоблік громадян, що потребують поліпшення житлових умов; Про взяття громадян на квартирний облік; Про розгляд звернення ГО «Центр розвитку громад «Ідея, Дія, Результат»; Про визначення видів та переліку об’єктів, на яких можуть відбувати засуджені покарання у вигляді громадських (виправних) робіт на території Вижницької міської територіальної громади у 2024 році; Про організацію громадських робіт у 2024 році; Про Угоду про співробітництво між комуною Мілішівці Сучавського повіту (Румунія) та Вижницькою міською територіальною громадою; Про звільнення батьків  від батьківської плати за харчування дітей  в  ЗДО громади та затвердження на січень місяць батьківської плати за харчування однієї дитини в день та ряд інших важливих питань.
29 Грудня, 2023 р., 13:11
Новорічні свята – це зимова казка, яку чекають усі, але особливо бажана вона для дітей, які вірять в дива та чекають на їх здійснення. 
29 Грудня, 2023 р., 10:47
Наші дозвонювачі на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 нерідко запитують: коли можна подавати документи для обміну паспорта громадянина України у зв’язку з закінченням терміну його дії?
29 Грудня, 2023 р., 10:37
Шановні  жителі та гості громади!
27 Грудня, 2023 р., 09:38
26 грудня 2023р., зі словами вдячності, з дзвінкою, життєстверджуючою колядкою, зі смаколиками і краєзнавчою літературою творча делегація Вижницької громади з Різдвом Христовим привітала воїнів, які проходять реабілітацію після важких поранень в лікарні м.Вашківці.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь