Вижницька міська громада
Чернівецька область, Вижницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

13 Грудня, 2022 р., 12:31
Напередодні Новорічно-різдвяних свят та шкільних канікул чимало буковинців звертаються на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області з поширеним запитанням: «Чи можна сьогодні продовжити термін дії закордонного паспорта, в якого вичерпався термін дії?» та «Чи можна вклеїти фото дітей в закордонні паспорти батьків?».
12 Грудня, 2022 р., 12:11
В актовій залі нашої Мистецької школи відбувся благодійний концерт та майстер-клас для учнів-гітаристів співака, композитора, волонтера, друга нашої школи Олександра Кварти з м.Харків. Концерт проходив з нагоди Всеукраїнського Дня волонтера та Дня Збройних Сил України. Він вийшов щемним і родинним. Цьому сприяла гітара, спільні піснеспіви та привітна і легка вдяча Олександра.
12 Грудня, 2022 р., 11:57
 «Листівки з підвалу». Виставку малюнків під такою назвою презентувала 2 грудня в Чернівецькому обласному Художньому музеї художниця, ілюстраторка-мультиплікаторка, вимушена переселенка із Старого Салтова, що на Харківщині, Тетяна Даниленко. 61 день провела вона в підвалі, ховаючись від куль та бомбардувань. Її малюнки – це весь біль тих днів, які вилились в листівки найщасливіших спогадів життя. А потім була дорога до Буковини.
12 Грудня, 2022 р., 10:45
Уперше в Україні мера міста, обласного центру, позбавили права обіймати його посаду. Причому зробив це суддя районного суду іншої області, в День місцевого самоврядування.   Владислава Атрошенка, мера Чернігова, який став містом-Героєм під його керівництвом, позбавили права обіймати посаду, на яку його обрала громада, права відбудовувати звільнене місто! За те, що він залишився захищати свою громаду і своє місто, а не особисто повіз рятувати свою сім’ю.  Тисячі автомобілів, автобусів і вагонів везли в ті тижні людей на захід, за кошти муніципалітетів і держави. Серед них була й родина мера, коли дружина за кермом автівки повезла дітей від бомб, а чоловік залишився організовувати оборону міста та півночі України.  Сім’я мера, як очільника громади, є важливою ціллю ворога для створення тиску на голову та громаду міста. Тому мер був зобов’язаний відправити свою родину, щоб зосередитися на захисті міста та громади. За його роботу, захист міста, Президент нагородив Владислава Атрошенка орденом «За мужність». А тепер його позбавили права «займати певні посади». Мера обрали мешканці Чернігова. За нього віддали голоси 77,49% виборців міста, що чекають від нього служіння громаді. 7 грудня один суддя Яворівського районного суду - Матвіїв І.М. - позбавив 300-тисячне місто законно обраного керівника. Це - безпрецедентний випадок в історії незалежної Україні, в історії українського самоврядування.   Сьогодні, коли триває війна, коли очільники громад роблять на місцях все для життєзабезпечення міст та селищ, для захисту їх мешканців, відбуваються спроби утисків місцевого самоврядування, порушення демократичних прав громадян. Застосування норм про конфлікт інтересів щодо подій лютого-березня цього року носить політичний характер і нівелює значення антикорупційного законодавства. Бо саме його вибірково застосували як підставу для позбавлення прав мера та його виборців.  Вважаємо, що таке вибіркове «правосуддя» несе загрозу не тільки місцевому самоврядуванню, але й демократії та правам всіх громадян України.   Сьогодні час спільної роботи всіх, незалежно від політичної приналежності, симпатій та іншого. Тільки злагодженою роботою, скоординованими зусиллями влади на всіх рівнях, громадян, волонтерів, бізнесу, Україна вистоїть і переможе.  Сподіваємось, що апеляційна інстанція врахує всі обставини справи та розгляне її об`єктивно, уникнувши політичного тиску під час її розгляду.   Схвалено Правлінням  Асоціації міст України 08 грудня 2022 року, м.Київ  
09 Грудня, 2022 р., 17:02
Вижницька громада щиро дякує за можливість співпраці та участь у Програмі DOBRE. В рамках спільного проекту SDIP «Придбання автопідійомника гідравлічного на шасі та обладнання для покращення послуги вуличного освітлення» для Вижницької міської ради закуплено автовишку гідравлічну SOCAGE А314 на шасі автомобіля  Iveco Daily 35C16.  Дана автовишка буде використовуватися для проведення ремонту мереж вуличного освітлення, заміни ламп та встановлення та прокладання нових ліній вуличного освітлення.
09 Грудня, 2022 р., 10:09
08 грудня,  відбулось засідання виконавчого комітету Вижницької міської ради. На порядок денний було винесено 15 питань, серед основних: Про затвердження плану роботи виконкому міської ради на 2023 рік; Про схвалення проекту бюджету Вижницької міської територіальної громади на 2023 рік; Про внесення змін до міського бюджету на 2022 рік; Про затвердження Положення про порядок використання шкільних автобусів Вижницької територіальної громад; Про взяття громадян на квартирний облік; Про затвердження персонального складу художньої ради при виконавчому комітеті Вижницької міської ради; Про затвердження кошторисних документацій на капітальні ремонти об’єктів комунальної власності Вижницької міської ради  та ряд інших важливих питань.
08 Грудня, 2022 р., 09:39
Електронний лікарняний має статус «закритий» з дня свого створення і змінює його на «готово до сплати» у день видачі – тобто через сім днів після дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності і через сім днів після дати відкриття – для лікарняних по вагітності та пологах.
08 Грудня, 2022 р., 09:29
Вижницьке відділення АТ "Чернівцігаз" інформує ВАС, що у зв'язку  з аварійно-ремонтними роботами на газопроводі низького тиску в м. Вижниця з 09:00 год. 08.12.2022 р. буде припинене газопостачання сппоживачам м. Вижниця, та частини с. Чорногузи.
07 Грудня, 2022 р., 12:03
06 грудня,  в День Збройних Сил України, відбувся І обласний турнір з шахів, пам‘яті колишнього студента коледжу Романа Скульчука, убитого російськими загарбниками на Донецькому напрямку. Турнір почався з урочистої частини, де хвилиною мовчання вшановували пам’ять вбитих Героїв на війні. І з вітальними словами для учасників турніру виступили: міський голова Олексій Чепіль; куратор групи, в котрій навчався Роман Скульчук, Марія Козубовська, Любов Пилипівна – бабуся, яка виховувала все життя Романа, директор коледжу – Роман Гаврилюк. Турнір проходив у змішаному форматі, тридцять найкращих студентів області в режимі онлайн визнали першого переможця, яким став Урсуляк Олександр з м.Чернівці. Григорук Петро, студент нашого коледжу, став Бронзовим призером та переможцем очного турніру за участі студентської та учнівської молоді. Друге місце зайняв Слижук Василь, учень Вижницького ліцею. Третє місце забрав Чагін Дмитро, також учень Вижницького ліцею. Серед дівчат переможцем стала: Бельчак Антоніна (студентка ВКПМ);друге місце зайняла Тіней Анастасія (студентка ВКПМ). Третє місце Чорнокожа Анна, учениця Вижницького ліцею. Переможці та призери були нагороджені кубками, медалями, дипломами та призами, виданими Вижницькою міською радою та дирекцією коледжу. Турнір став традиційним, адже Роман віддав найцінніше - своє життя, за нашу свободу та незалежність.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь